Els manifestants reclamen la recuperació de les prestacions econòmiques vinculades als centres residencials i que s'iniciïn els tràmits legals per a la creació d'una renda garantida de ciutadania. També denuncien la destrucció de l'estat del benestar. JAUME HUGUET Plataforma Unitària de la Gent Gran "La situació de la gent gran és tot el que està passant, les retallades a nivell general, tema de pensions, tema de dependència, o sigui l'estat del benestar s'ha tallat, s'ha trencat". La Plataforma Unitària de la Gent Gran reclama la recuperació del poder adquisitiu i que no s'apliqui cap reforma al sistema públic de pensions. La concentració ha comptat amb el suport del PSC i ICV EVA GRANADOS, diputada del PSC "Reclamem que s'apliqui la llei de la dependència, que tinguem una renda digne que arribin a tothom i que les pensions no es retallin com les vol retallar el partit popular. " JOAN COSCUBIELA, diputat d'ICV-EUiA "Tenir bloquejades les ajudes a moltíssima gent que ja les té reconegudes, no dotar els serveis socials bàsics del que necessiten, és una veritable vergonya, sobretot perquè afecta a persones que han estat tota la seva vida lluitant per aconseguir aquest estat social que ara se'ls hi nega". La Plataforma també ha entregat una document a la consellera de Benestar Social i Familia, Neus Munté, i ha anunciat noves concentracions per a la setmana que ve.

El grup, acompanyat del secretari general del sindicat, Joan Coscubiela, ha entregat un document a la consellera Neus Munté que recull quatre demandes concretes. Volen que es recuperi la prestació econòmica vinculada al centre residencial, inicialment paralitzada durant els mesos d’agost i setembre com a mesura provisional i que ha passat a ser indefinida, segons va anunciar la consellera el 29 de setembre. Sol·liciten també la recuperació per a les persones dependents, o per als familiars, de les quanties a què tenen dret i no han percebut, de l’actualització de la quantia de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), el referent econòmic per accedir i aplicar les polítiques socials. Aquesta quantia està congelada des de 2010. I per acabar, volen que s’iniciïn els tràmits legals necessaris per a la creació d’una renda garantida de ciutadania.

Durant la protesta, els manifestants han tallat el trànsit a l’avinguda del Paral·lel. La mobilització es repetirà el pròxim 18 d’octubre davant de la Delegació del Govern a les 11 h.