El Tablao Cordobés ha tornat a obrir les portes aquest dissabte. Feia 14 mesos que tenien la persiana abaixada arran de la pandèmia. I malgrat que amb les restriccions i la baixada de turisme no els acaben de sortir els números, els propietaris han decidit arriscar-se i tornar a posar en marxa l’espectacle amb molt d’esforç.

De moment, només obriran un dia a la setmana amb un únic espectacle, amb la intenció de, mica en mica, anar revifant. I ho faran complint totes les mesures de seguretat contra la covid-19 i amb l’aforament limitat per tal d’evitar possibles contagis.

“Obrir no surt a compte, però nosaltres hem decidit que hem de tirar endavant, sobretot pels artistes. Necessiten treballar, és una situació difícil. Pensa que els tablaos donen feina al 95 % dels artistes de flamenc”, ha dit María Rosa Pérez, responsable del Tablao Cordobés.

Normalment, aquest és un espai que visiten molts turistes. I malgrat que la setmana que ve començaran a arribar els primers creuers a la ciutat, els responsables del local no es mostren gaire esperançats perquè el nombre de visitants encara és molt incipient. Per això demanen als barcelonins que s’animin a conèixer aquest local històric de la ciutat.