En un comunicat, l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat afirma que els sorolls persistents “superen els límits legals establerts i han generat gran malestar entre els habitants de la finca”. Aquest centre de processament de dades té computadores potents i altres aparells electrònics que generen vibracions i sorolls de manera continuada als habitants de l’edifici del costat. A més, es queixen que també hi ha generadors que deixen anar aire amb una forta pudor de benzina, sobretot a la nit. Una situació que els veïns consideren insostenible després de tants anys de lluita.

A més, indiquen que “després d’insistents denúncies a l’Ajuntament” sense una resposta satisfactòria, es va decidir posar els fets en mans de la Fiscalia de Medi Ambient. Ara, el Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona ha obert un procediment judicial per un presumpte delicte de medi ambient.

Un equipament de barri

Un conveni firmat entre Telefónica i l’Ajuntament l’any 2007 va obrir la porta que l’edifici del carrer de Boada, que havia quedat obsolet, es convertís en un equipament de barri. Quan van començar les reivindicacions veïnals, Telefónica va iniciar les obres per remodelar l’edifici i instal·lar-hi aquest centre. Els veïns reclamen que aquesta activitat de la companyia es traslladi a un polígon industrial per no perjudicar cap altre ciutadà.

El 2011 la justícia va donar la raó als veïns de la Prosperitat i va ordenar a Telefónica que aturés l’activitat del centre de processament de dades. L’empresa, però, va presentar un recurs a la justícia i el centre va continuar obert. Tot i aquesta resolució judicial, que permetia a l’Ajuntament tancar el recinte, l’Administració no va fer res al respecte i els veïns critiquen aquesta posició del consistori barceloní.