En el robatori, que es va perpetrar el mes d’agost de 2012 a plena llum del dia, van participar-hi tres homes, dos dels quals van entrar a l’establiment amb la cara tapada mentre que el tercer ho va fer a cara descoberta, fent-se passar per un client. A fora, dos còmplices els esperaven amb motos de gran cilindrada per fugir.

Va ser precisament a la sortida que un dels atracadors va ferir un client de l’establiment clavant-li un ganivet de grans dimensions, un fet que la fiscalia atribueix a l’ara processat però que ell nega. Segons ha declarat davant del jutge, la seva tasca consistia a trencar els aparadors de la joieria amb un martell i extreure’n rellotges de gamma alta. Assegura, però, que més enllà del martell amb què va esmicolar els vidres, no duia cap arma i diu que desconeixia que els seus companys portaven ganivets de grans dimensions.

En aquesta mateixa línia, l’acusat ha negat que amenacés amb una arma blanca una agent dels Mossos d’Esquadra, que va intentar impedir-li la fugida. La policia, que ha declarat com a testimoni, sosté que, quan va atrapar-lo l’atracador es va girar i, mentre l’amenaçava de mort, va intentar clavar-li el ganivet a la panxa. Igualment, el processat ha negat que es resistís a ser detingut, un fet que també xoca amb la versió que en donen els Mossos, que asseguren que van caldre tres agents per reduir-lo.

Després de la declaració dels testimonis, així com també del processat, el judici ha quedat vist per a sentència. La defensa demana l’absolució de tots els delictes, amb excepció del de robatori. La fiscalia, per la seva banda, en demana 19 anys de presó pels delictes de robatori amb violència i intimidació, dos homicidis en grau de temptativa, un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i un altre de resistència.