El període de Nadal és una de les èpoques de l’any en què el sentiment de soledat de les persones grans s’agreuja, ja que troben a faltar les persones estimades que ja no hi són i queden al marge de les celebracions del dia de Nadal, Cap d’Any o la nit de Reis. Per mirar de pal·liar aquesta situació, l’ONG fa una crida a intensificar les activitats durant aquest període. Amb el lema “Fes que la companyia els alegri el Nadal“, l’entitat promou una sèrie d’accions a través de la història de dues protagonistes, la Concepción (de 92 anys) i la Núria (la seva voluntària).

Més freqüència de visites

L’ONG demana als voluntaris que intensifiquin la freqüència de visites als avis perquè asseguren que “passar una mica més de temps amb ells fa disminuir-ne el sentiment de soledat”. També promou que acullin una persona gran en algun dels àpats de Nadal o els anima a visitar les persones grans després del dinar d’un dia assenyalat (Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any o Reis). També es repartiran regals de Nadal, una acció que compta amb la col·laboració de la Fundació Claror.

Com cada any l’entitat organitza el Gran Dinar de Nadal. Enguany es farà el 21 de desembre a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim. Hi assistiran més de 450 persones que reben el suport d’Amics de la Gent Gran durant tot l’any. Durant el 2012 l’entitat ha acompanyat 856 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils. L’ONG, que compta amb 910 persones voluntàries, va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de 2012.