El robatori de plaques de zinc i de coure de la teulada de l’Escola la Muntanyeta, al barri de la Font de la Guatlla, ha provocat goteres a les aules d’educació infantil i la caiguda d’elements de la teulada. El robatori s’ha produït de manera progressiva: “Cada nit hi entraven i s’emportaven una part del sostre”, explica Núria Miralpeix, directora del centre. Tot i això, no se’n van adonar fins al 2 de març, quan va ploure i van començar a tenir goteres a l’edifici. Durant l’episodi de ventades d’aquest divendres i dissabte, a més, alguns elements de la teulada que amb el robatori havien quedat sense fixar van caure al carrer i al pati de l’escola.

En aquest cas, tot i que ningú en va resultar ferit, van haver-hi d’intervenir els Bombers, que van assegurar que no poguessin caure més elements de la teulada instal·lant-hi una lona protectora. Aquest dilluns al matí, a més, responsables del Consorci d’Educació han instal·lat una protecció addicional en espera que es faci la reparació definitiva. La directora de l’escola lamenta, però, que no saben quan els ho arreglaran.

Unes instal·lacions de fàcil accés

La directora de l’escola, Núria Miralpeix, ha explicat a betevé que ja fa temps que alerten de la facilitat amb què es pot accedir a les instal·lacions de l’escola des del carrer: “El problema real és que l’escola és de molt fàcil accés, qualsevol hi pot entrar“, diu. De fet, en altres ocasions ja havien patit alguns episodis de vandalisme. En aquest sentit, explica, el Consorci d’Educació trasllada les responsabilitats al districte de Sants-Montjuïc però la directora lamenta que no s’han pres mesures.