Els Mossos d’Esquadra van detenir a Barcelona tres homes d’entre 31 i 44 anys, per pertinença a grup criminal i com a presumptes autors d’almenys 22 robatoris amb força a escoles, centres esportius i altres establiments comercials. Per accedir als centres gairebé sempre utilitzaven el mateix “modus operandi”: feien un butró al lateral o al sostre i a partir d’aquí entraven a les instal·lacions.

22 robatoris amb força a tot Catalunya

El grup criminal va robar a centres lúdics i esportius d’arreu de Catalunya, així com també empreses. Els lladres també van actuar en centres escolars i de formació, dels quals en podrien haver arribat a violentar un total de 10. En el moment de la detenció, els presumptes delinqüents intentaven fugir de Catalunya amb 19.000 euros en un taxi.

Botí valorat en més de 31.000 €

Els Mossos estimen que el valor dels diners en metàl·lic i dels objectes sostrets ascendeix a més de 31.000 euros. D’altra banda, no es disposa encara d’una valoració econòmica amb relació als danys produïts a tots els centres i empreses violentades, però els danys causats en els robatoris van ser importants, ja que els investigats realitzaven forats a parets o sostres, esbotzaven portes de despatxos o fracturaven vidres.

Enxampats quan fugien a França

El grup criminal estava integrat per cinc persones que s’havien establert a la ciutat de Barcelona per tal de cometre el nombre més gran de robatoris possible. Van ser interceptats quan estaven a punt d’agafar un taxi amb destinació a Perpinyà, des d’on havien d’agafar un autobús cap al centre d’Europa. Els detinguts, que sumen 88 antecedents policials, es troben en presó provisional.