És el segon any que la Guàrdia Urbana inspecciona botigues on, a banda de tota classe de productes, també comercialitzen joguines. L’objectiu és garantir la seguretat d’aquests productes d’ús infantil i comprovar que l’establiment on es venen compleix la normativa municipal. Els controls es fan en col·laboració amb el cos de Policia Nacional, Inspecció de Treball i l’Agència Catalana del Consum.

Els agents actuen sobre les joguines perilloses o no apropiades, sobre les que tenen defectes d’etiquetatge, les que no disposen dels advertiments corresponents o aquells productes alertats per l’Institut Nacional de Consum que han de ser retirats del mercat. Per exemple, per a menors de tres anys són joguines perilloses aquelles que siguin petites o amb peces separables. Per a menors de vuit anys ho són aquelles que tenen puntes o que es disparen.

Els productes que no compleixin la normativa seran immobilitzats en espera que l’Agència Catalana del Consum decideixi si poden resoldre els incompliments, o bé si han de retirar-los definitivament del mercat. La campanya “Jugar segur” acabarà el proper 5 de gener.