L'any passat en aquest bar de la Barceloneta van celebrar amb eufòria el cinquè premi que van repartir entre clients i veïns. No van guanyar xifres astronòmiques, però l'alegria era desfermada.¤W1 65 ]] C2.5 Un any després les cares de satisfacció encara duren, però tothom toca de peus a terra. "La vida no ens ha canviat. Hem tapat quatre forats. Hem pagat matrícules d'escola, llibres. Al cap d'un mes ja estava tot gastat." Els diners de la loteria no van ser els únics nouvinguts. En Roger tot just té tres mesos. "Ho vam celebrar fins a la nit i després mira, vam fer aquest nen." Aquest any tornaran a jugar a l'11419, amb l'esperança que la sort es repeteixi. ¤W2 64 ]] C2.5 G 0 Tot i el context de crisi, la gent continua jugant a la loteria de Nadal, però s'hi gasta menys diners. PEDRO FORTUNYO administrador de loteria número 97 "La gent gasta molt menys. Als bons temps compraven cinc dècims i els repartien amb la família. Ara només en compren un..." Els númeors acabats en 13 són els més demandats. Els segueixen de ben a prop els que finalitzen en 5 i 7. CARMONA GÓMEZ "Tinc el 0, el 3, el 4... I un de Canàries!" La Carmona té gairebé totes les terminacions. Però un estudi indica que les dones prefereixen els números parells i els homes els imparells. I això que és qüestió d'atzar.

Els premis de la rifa tornaran a ser els mateixos de l’any passat. El primer premi s’endurà quatre milions d’euros, el segon s’endurà 1,25 milions, i el tercer 500.000 euros. A més, hi haurà dos quarts premis de 200.000 euros i vuit cinquens premis de 60.000 euros cadascun. Els números immediatament posteriors i immediatament anteriors del primer premi, el segon premi i el tercer premi, també rebran 20.000 euros, 12.5000 euros i 9.600 euros respectivament.

Més enllà del nou impost del 20% sobre els premis que superin els 2.500 euros, una de les principals novetats d’aquest any ha estat la reducció de bitllets emesos. Loteries ha rebaixat el nombre de sèries de 180 a 160, una dada que coincideix amb la davallada de vendes de prop del 10% a Catalunya.

El primer premi de la loteria ha tocat a Barcelona en 39 ocasions. Durant les prop de tres hores i mitja que dura el sorteig, milers de barcelonins creuaran els dits perquè aquesta xifra arribi al 40.