Com a conseqüència de l’increment del preu de l’ametlla, que s’ha encarit un 50%, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que el preu del torró pujarà respecte a l’any passat i se situarà entre els 32 i els 45 euros el quilo. Preveuen que cada família barcelonina es gastarà entre 35 i 50 euros en torrons durant aquestes festes.

El gremi calcula que a la província de Barcelona es consumiran 500.000 rajoletes de torró artesà, una xifra que a tot el país serà de 800.000. Esperen que el major volum de vendes es concentri entre el 20 i el 25 de desembre, encara que la temporada s’allarga des de principis de desembre fins al 7 de gener. Els pastissers diuen que el torró de crema cremada i el de xixona són les varietats més apreciades pels consumidors, al costat dels torrons trufats, amb avellanes o ametlles.

“Les varietats tradicionals se segueixen demanant any rere any i no es poden deixar de fer”, segons el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull. Tot i això, el responsable del gremi considera que en qüestió d’innovació cada pastisser deixa córrer la seva imaginació “i les varietats poden ser infinites”. D’entre les varietats més originals hi ha el torró artesà de crispetes, torrons de cítrics, xocolata blanca, nou moscada o xixona i pinyons.