Darrera fotografia abans d'acabar la jornada de visites al temple i inaugurar la iniciativa nadalenca d'enguany. A partir d'ara les imatges es poden prendre des d'un punt de vista gens habitual. A cinc metres d'altura i a un pam de la Sagrada Família. L'escala s'ha instal·lat a la façana més antiga de totes, la del Naixament, dissenyada per Antoni Gaudí, i presidida per la figura del Nen Jesús. L'objectiu és que els visitants el puguin adorar de ben a prop. Una iniciativa que ja es va dur a terme l'any 1969 i que s'ha volgut recuperar. JORDI FAULÍ, arquitecte director i coordinador de les obres de la Sagrada Família: " La situació de l'espectador és privilegiada. Es poden apreciar els detalls del treball de la pedra d'un conjunt escultòric creat per ser vist des de baix. Tot i la pluja, el públic s'ha apropat fins aquí, i per donar un toc d'esperit nadalenc, s'ha acompanyat d'una cantada de nadales.

Les vistes de la façana a cinc metres d’altura permeten veure el detall dels treballs del conjunt escultòric, i a més, apreciar un punt de vista totalment diferent de les peces d’art. L’arquitecte i director de les obres de la Sagrada Família, Jordi Faulí, ha recordat que es tracta d’unes escultures “concebudes per veure des de baix”, a nivell de terra, i aquesta iniciativa “ofereix la possibilitat de veure unes expressions diferents de les figures“.

Tot i que la façana va ser concebuda per l’arquitecte Antoni Gaudí, l’autor de les escultures de la Sagrada Família és l’escultor Jaume Busquets. La Sagrada Família, amb el Nen Jesús com a protagonista, presideix aquesta façana i permet al visitant adorar l’infant de ben a prop.

L’escala d’accés és de cinc metres d’altura i està situada sobre d’una bastida que es retirarà després el proper dissabte, l’últim dia que es podrà fer aquesta visita tan poc habitual. Aquesta iniciativa, però, ja es va dur a terme l’any 1969 i s’ha recuperat a petició del departament d’arxivística del temple.

De fet, cada any la Sagrada Família celebra de diferents maneres l’arribada del Nadal. L’any passat es van recitar fragments del ‘Poema de Nadal’, de Josep Maria de Segarra, amb una il·luminació creativa de la mateixa façana del Naixement.