"47534. Este es el que va a tocar. Os espero mañana y os invito." És l'esperança de tots els jugadors de cara al sorteig de demà. Molts d'ells s'hi han deixat bona part del sou. "200 euros. Per família i amigues." "60 euros. Un aquí i dos a la Bruixa." Cada cop, però, costa més gratar-se la butxaca. Aquest any hi ha l'afegit que s'estrena l'impost d'un 20% sobre els premis superiors als 2.500 euros. PEDRO FORTUNYO administrador de loteria número 97 "La gent gasta molt menys. Als bons temps compraven cinc dècims i els repartien amb la família. Ara només en compren un..." JORDI GARCIA, administrador de Loteria Valdés "Tenim una estimació d'un 6% menys de vendres que l'any passat. Més que la loteria catalana, es nota la crisi i l'impost del 21% que han posat aquest any." CARMEN "Si te toca el premio, el gordo, y te quitan un 20 o un 21% no se porque juegas... Hay gente que se ha borrado." "Tengo el 13 de Sort" Els númeors acabats en 13 són els més demandats. Els segueixen de ben a prop els que finalitzen en 5 i 7. CARMONA GÓMEZ "Tinc el 0, el 3, el 4... I un de Canàries!" La Carmona té gairebé totes les terminacions. Però un estudi indica que les dones prefereixen els números parells i els homes els imparells. I això que és qüestió d'atzar.

A diferència d’altres anys, tant a la plaça d’Urquinaona, on hi ha l’Administració de Loteria número 97, com a la Rambla, a la històrica Loteria Valdés, dissabte al matí hi havia poques cues per comprar dècims. Les dues administracions han vist com les vendes han caigut respecte de l’any passat. “Durant els bons temps la gent comprava cinc dècims fàcilment i els repartien amb la família. Ara només en compren un”, explica Pedro Fortuño, administrador de l’establiment de la plaça d’Urquinaona. Joan García, de Loteria Valdés, té la sensació que la gent està descontenta amb el gravamen d’un 20% que ha posat el Govern central als premis superiors als 2.500 euros. “Molta gent ha deixat de jugar-hi”, explica.

Pel que fa als números més venuts, guanyen especialment aquells que acaben en 13, coincidint amb l’any. Les terminacions que acaben en 5 i 7 també tenen molt d’èxit. Com a curiositat, enguany s’ha publicat un estudi que verifica que les dones prefereixen els números parells i els homes, els imparells.