Avui marxo de casa meva per tenir penjada la meva bandera LGTBI a la terrassa“, ha denunciat un jove a les xarxes. En Marc Anguera Gisbert és un tortosí que ja fa 12 anys que resideix a Barcelona i que ha decidit abandonar el pis on residia fins ara, al número 362 del carrer de Balmes, després que la propietària l’obligués a retirar una bandera LGTBI que tenia penjada a la terrassa.

Al mes de setembre, la immobiliària li va comunicar a través d’un correu electrònic que havia de treure la bandera. Tot aferrant-se a una clàusula del contracte en què s’obliga els arrendataris a “no penjar cap element que alteri o modifiqui la uniformitat o estètica de l’edifici“.

La bandera com a reivindicació del col·lectiu

Anguera va contestar el correu de la immobiliària apel·lant una reivindicació del col·lectiu LGTBI. Coincidint amb els fets ocorreguts darrerament, com les últimes agressions a Barcelona o la mort el jove gai assassinat a Galícia, en Samuel.

Vaig expressar que si se m’obligava a treure la bandera de casa meva, deixaria el pis.”
Marc Anguera Gisbert

Finalment, en Marc va optar per no retirar la bandera per una “qüestió de principis” i ara es troba en ple procés de mudança.

Una estelada penjada en un balcó de la mateixa finca

En el mateix edifici, un balcó té penjada una altra bandera, en aquest cas una estelada. Un equip de betevé ha intentat contactar amb la persona que hi resideix sense èxit, però segons Anguera també han rebut un avís de la propietat, que seria la mateixa en tots els pisos de la finca.

L’OCH reclama la modificació de la llei 11/2014

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha fet unes declaracions a betevé en què reclama la modificació de la llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, “perquè tothom pugui posar aquests símbols sense cap mena de repressió o discriminació“, ha relatat Rodríguez. També ha afegit que “aquest episodi és totalment inadmissible”. L’OCH s’ha posat en contacte amb la víctima i ha activat el protocol de què disposa l’Oficina per la No Discriminació.

El regidor de Drets per la Ciutadania, Marc Serra, també se n’ha fet ressò. I ha enviat un missatge d’ànim a en Marc.