L’Inout Hostel ha reobert després de la crisi del coronavirus. L’emergència sanitària va obligar els responsables d’aquest alberg, ubicat enmig de Collserola, a tancar i fer un ERTO que va afectar la majoria de la plantilla. Han estat més de dos mesos d’aturada, però l’entrada de Barcelona a la fase 1 els ha permès obrir, això sí, amb estrictes mesures d’higiene i de seguretat.
La pandèmia ha fet canviar el funcionament d’un equipament on el 90 % de les persones que hi treballen tenen una discapacitat. Malgrat l’escenari postcovid, els responsables de les instal·lacions veuen el futur amb esperança: ja tenen una desena de taules reservades per dinar o sopar aquesta setmana i també la meitat del juliol al complet.
Hi ha il·lusió per començar la nova etapa, però també prudència i responsabilitat. La fundadora i gerent de l’hostal, María José Pujol, assegura que en les últimes setmanes s’ha treballat intensament per tenir les instal·lacions a punt. L’alberg té capacitat per acollir 250 persones, però han hagut de desmuntar lliteres per reduir l’aforament i garantir les distàncies mínimes de 2 m entre clients. També s’ha reduït el nombre de taules de les terrasses i s’ha desinfectat cada racó de l’edifici.
Mascareta per als treballadors
Alhora, els treballadors, que durant la desescalada aniran retornant progressivament als seus llocs de feina, hauran d’atendre els clients sota un protocol estricte de prevenció per evitar contagis. Per això, reben una formació prèvia en què se’ls explica les limitacions d’accés a estades com el vestuari. Un cop arribin a la recepció, els empleats rebran una mascareta, una pantalla i roba neta del dia anterior. L’entrada de la plantilla serà esglaonada per evitar que coincideixin diverses persones en un mateix indret.
Compromís amb la reinserció laboral de persones amb discapacitat
La contribució a la inserció laboral de persones amb discapacitat que fa l’equip de l’Inout Hostel va portar-lo a rebre la Medalla d’Honor de Barcelona. Com han estat aquests dies de confinament per a les persones que hi treballen? “Teníem un grup de WhatsApp en què han estat molt sovint connectats. S’han socialitzat, s’han passat receptes de cuina…”, explica Pujol, tot i que admet que tots ells tenen ganes de tornar a la feina.