Els comerciants de Sant Antoni denuncien un augment de robatoris a les botigues del barri les últimes setmanes. La plataforma Comerciants de Sant Antoni per la Seguretat, que integra uns 200 establiments del barri, alerta que des del cap de setmana n’hi ha hagut, com a mínim, cinc. L’últim assalt s’ha produït en una lampisteria la matinada d’aquest dijous: els lladres n’han burlat les mesures de seguretat i s’han endut material que hi havia a l’interior. Un veí n’ha alertat els Mossos d’Esquadra.

Els botiguers asseguren que els últims sis mesos han patit més d’un centenar de robatoris i d’intents. Els assalts es produeixen de nit i, segons la plataforma de comerciants, els lladres s’han professionalitzat: diuen que van equipats amb eines per accedir a l’interior de les botigues. D’altra banda, el portaveu de Comerciants de Sant Antoni per la Seguretat, David García, sosté que la vigilància privada que hi ha a les nits a l’entorn de les obres de la superilla de Sant Antoni ha provocat que els robatoris s’estenguin a altres zones del barri.

Reclamen més presència policial

Els comerciants reclamen més patrullatge nocturn al barri, després que els Mossos d’Esquadra acordessin amb els botiguers reforçar la seguretat de nit a Sant Antoni. De fet, la plataforma denuncia que a les nits no hi ha patrulles policials. Els Mossos ho desmenteixen: asseguren que sí que hi ha agents, però que van de paisà.

Els narcopisos: causa dels robatoris?

Sant Antoni Comerç

treballa periòdicament amb les administracions per posar fi als robatoris. En aquest sentit, el president de l’entitat, Vicenç Gasca, atribueix els robatoris, en part, al fenomen dels narcopisos. “Molta gent que rebenta les botigues és gent drogodependent”, assegura Gasca, i sentencia: “Fan servir aquests robatoris per agafar els diners i anar a comprar als narcopisos les substàncies”.

En aquest sentit, el president de Sant Antoni Comerç destaca que la macrooperació contra els narcopisos a Ciutat Vella va fer davallar els robatoris al barri i confia que “se segueixi amb aquesta pressió” per erradicar la venda de droga als entorns de Sant Antoni.