Els Bombers de Barcelona han organitzat diferents torns des d’aquest dijous i fins dissabte per acompanyar als veïns a casa seva i que puguin endur-se algunes pertinences. Segons el caporal dels Bombers de la caserna de la Vall d’Hebrón, Juan Francisco Sanz, encara es desconeixen els causes del foc que s’estan investigant conjuntament amb els Mossos d’Esquadra. Sanz assegura que “l’edifici és segur” però que, ara mateix, és inhabitable. Els veïns que han pogut entrar aquest matí a recollir coses ho corroboren. Francisco Gómez és veí del 1r 2a. El seu pis és força més avall d’on es va declarar l’incendi (al sisè pis) però, tot i això, a l’entrar-hi s’ha trobat amb una habitació plena d’aigua,  amb aigua també al sostre,  i amb runa tant al seu pis com al pati interior de la finca.

En total hi ha 18 famílies afectades per l’incendi. De moment, durant la primera nit fora de casa 22 persones de sis famílies diferents han acceptat l’allotjament que els ha ofert l’Ajuntament i aquesta nit de dijous 16 persones continuaran al centre. Davant la previsió que aquesta situació es pugui allargar uns dies, el consistori està oferint a través del CUESB, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, la possibilitat d’allargar aquest allotjament provisional.

El foc es va declarar aquest dimecres a les 09:50 del matí en un pis de la sisena planta i ha afectat les tres plantes superiors. De resultes de les flames, un home de 93 anys va morir, i un altre de 18 continua ingressat en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebron amb cremades de tercer grau al 50% del cos.