Rajoles trencades, terra amb desnivells, bassals diaris i façanes amb cops ocasionats per camions, són alguns dels elements que conformen, segons els veïns de la zona, la fotografia del carrer d’Escudellers, al barri Gòtic. Aquest carrer és estret, però a la vegada és ple d’establiments comercials i és molt visitat, donada la seva proximitat a la Rambla i altres punts d’interès turístic.

Els veïns de la zona fa temps que reclamen accions més duradores perquè l’estat del carrer millori. Asseguren que l’Ajuntament canvia les rajoles que es trenquen, però no troben que amb aquesta acció el problema se solucioni.

Els bassals són habituals al carrer d’Escudellers, al barri Gòtic. No són fruit de la pluja, sinó del rec municipal que sumat al mal estat del terra fa que l’aigua s’acumuli. A més a més dels bassals, el terra trencat també ha provocat més d’un accident.

La Basilisa Pérez viu al barri des del 1984 i també hi treballa. Assegura que de sempre recorda el mal estat d’aquest carrer. “Està molt abandonat aquest barri, no sé si és culpa de l’Ajuntament, culpa de qui, però mira tothom cau i no hi ha manera que ho arreglin. Aquí no ha vingut ningú i queixes sí que n’hem fet, denúncies, hem fet coses, la gent s’ha mogut, hem recollit signatures però aquí no ve ningú.”

Asfalt nou en comptes de rajoles noves

Quan es detecten rajoles trencades, els veïns i comerciants ho comuniquen a l’Ajuntament perquè ho arregli. Però  aquesta actuació no soluciona el problema, segons apunta l’Angie Álvarez, que a més de veïna també treballa al barri, al restaurant La Concha. “Necessitem que canviïn el terra de veritat. Estaria bé que posessin per exemple l’asfalt com el del carrer d’Avinyó perquè aquí hi ha molts esvorancs i el que es va fent és canvi de dues rajoles, en lloc de treure-ho tot i arreglar-ho com Déu mana, anant fent nyapes i al final el problema continua.”

Els veïns i comerciants del carrer d’Escudellers també creuen que limitar el pas de vehicles pesants a la zona ajudaria a mantenir el bon estat del carrer.