corredor verd diagonal collserola

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat aquest dilluns els canvis urbanístics necessaris per connectar l’avinguda Diagonal amb el Parc de Collserola en bici i a peu. De fet, el corredor verd que es crearà en aquest entorn (ja al terme municipal d’Esplugues de Llobregat) unirà Collserola amb el carril bici que connecta Barcelona i Esplugues, estrenat l’any 2019.

El canvi al Pla General Metropolità (PGM) afecta, en concret, les parcel·les que hi ha entre la Diagonal i el carrer de Joan de la Cierva i que ara estan separades per l’avinguda d’Ahrensburg. En el futur, però, es reurbanitzaran i quedaran cosides per una gran plaça cívica que, alhora, ajudarà a crear el corredor verd entre la Diagonal i Collserola. A banda del corredor, els canvis urbanístics també preveuen equipaments i usos hotelers a l’espai.

Tal com ha explicat la Generalitat, aquest entorn es correspon amb el sector afectat pel soterrament de les antigues línies d’alta tensió de Fecsa al barri de Finestrelles, a Esplugues. La reordenació urbanística incrementarà en 900 m² les àrees lliures previstes.

corredor verd diagonal collserola
Recreació virtual de com pot acabar sent la plaça cívica que integrarà el corredor verd de la Diagonal a Collserola