La plaça de les Pedreres de Can Baró s’ha convertit en un espai perillós a causa dels despreniments de pedres i rocs que es produeixen de forma puntual en aquest espai. La plaça està situada tot just sota l‘antiga pedrera, on fins a finals dels anys 60 s’extreien pedres per fer material de construcció. Davant la paret de roca hi ha una pista de bàsquet i una àrea de jocs infantils que el districte d’Horta-Guinardó ha hagut de tancar fa unes setmanes. El motiu és que s’han detectat dos grups de pedres a la part superior de la pedrera que podrien provocar una esllavissada en qualsevol moment.

Els veïns que van a la plaça eviten apropar-se a la paret. És el cas de Saúl Sánchez, un jove del barri que freqüenta la pista de bàsquet. Segons explica, “estem molt preocupats perquè sovint escoltem soroll de pedres caient i ens fa por que algun dia es produeixi algun accident”. Fa tres anys es va produir una petita esllavissada coincidint amb un fort temporal de pluja i vent. No hi va haver ferits, però l’Ajuntament va haver d’instal·lar una xarxa protectora a una part de la pedrera.

Demanen un estudi geològic de la zona

La Plataforma de Can Baró fa anys que demana a l’Ajuntament que realitzi un estudi geològic a la zona per establir quina és l’estabilitat del terreny. Xavier Oliveras, membre d’aquesta plataforma, insisteix que “pel que fa a aquest estudi es podria plantejar seriosament si la zona d’esbarjo infantil s’ha de traslladar a un altre punt de la plaça“. Precisament, el Pla de barris de Can Baró té una dotació pressupostària per reformar la plaça que segons els veïns es podria aprofitar per solucionar el problema.

Des del districte d’Horta-Guinardó asseguren que hi ha prevista una intervenció per consolidar l’espai i evitar el risc d’esllavissades però, de moment, no hi ha cap data concreta d’actuació.

pedrera can baro plaça