incendi bigues i riells
Foto: @siscucat_media

Un incendi a Bigues i Riells ha cremat durant gairebé dues hores en aquesta zona del Vallès Oriental aquest diumenge al matí. Molts ciutadans que viuen en algunes comarques de la demarcació de Barcelona s’han llevat amb la imatge d’una columna de fum negra en aquest punt, en una àrea boscosa amb algunes urbanitzacions. Pels volts de les 10 h s’ha extingit el foc, que ha provocat una gran preocupació entre els veïns que hi viuen a tocar.

En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Josep Galiano, ha admès que una situació d’emergència com aquesta provoca “situacions de neguit” entre la població, si bé ha celebrat que ja està extingit. L’alcalde ha explicat que el foc s’ha produït en un habitatge particular, “per una espurna o per una crema de materials en una època que no toca”.

Sents olor de cremat a Barcelona i Catalunya? L’origen pot estar en l’incendi de Moncayo, a l’Aragó

Han cremat patis de cases properes

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han informat que l’incendi ha cremat matolls i patis de cases properes. En un d’ells, explica el cos, hi havia vehicles i material que ha cremat amb rapidesa. Amb tot, set dotacions terrestres continuen treballant a la zona, ja que el foc encara crema al pati d’un habitatge on hi ha sis furgonetes i diversos vehicles

Quins són els 249 municipis de Catalunya en Alfa 3 i amb restriccions per calor i risc d’incendi?

12 dotacions dels bombers

Per controlar i apagar les flames s’han desplaçat 12 dotacions dels bombers, una de les quals ha estat unhelicòpter.