La nit de dijous a divendres es van quedar a les fosques i, des d’aleshores, han sumat més de 24 hores sense llum. Veïns de tres blocs de pisos del passeig de la Zona Franca han estat un dia i mig sense electricitat i no ha estat fins aquest dissabte al migdia que han pogut recuperar el subministrament. Davant d’aquesta situació, alguns han optat per dormir en hotels, ja que sense llum no poden cuinar, ni carregar telèfons mòbils ni connectar ventiladors i aires condicionats. “Ningú no ens donava solucions“, ha denunciat una veïna a betevé. Una família, fins i tot, va haver de fer la mudança per les escales.

Segons han explicat els veïns, van poder parlar amb Endesa, però no van aconseguir treure’n l’entrellat. Tal com expliquen, la companyia elèctrica els va dir que no els constava que estiguessin donats d’alta i que tenien “llum d’obra“, ja que a la zona encara hi ha habitatges en construcció. Un testimoni ha narrat que l’avaria podria estar relacionada amb una petita explosió que van sentir aquesta setmana en un quadre elèctric.

El periple d’haver de pujar vuit plantes embarassada

Aquest divendres, abans de recuperar la llum, els veïns van poder arreglar “a mitges” l’avaria d’un dels tres blocs (que estan construïts l’un al costat de l’altre), però l’ascensor, per exemple, o l’aire condicionat encara no funcionaven. Tampoc no tenien aigua calenta. La incidència, segons ha pogut constatar betevé “in situ”, ha afectat més d’un centenar de veïns (tenint en compte que a cada bloc hi ha vuit plantes i més d’una porta).

En una d’aquestes portes hi viu una dona embarassada que ha de pujar fins al darrer pis a peu. La sorpresa també se l’ha endut una família que aquest divendres s’ha mudat al pis, i tampoc no han pogut fer servir l’ascensor. “Vam fer tota la mudança per les escales, pujant set plantes. Hem dormit al pis antic per poder tenir electricitat i dutxar-nos”, explica un dels veïns.

Compartir electricitat amb els veïns

Alguns se les estaven empescant per compartir electricitat i van aconseguir una solució provisional: passar d’un balcó (on ara hi ha electricitat parcialment) a l’altre un allargador elèctric per, almenys, poder carregar els mòbils.