Bombers a Collserola

No és la primera vegada que passa aquest estiu. Els Bombers de Barcelona es mantenen en alerta aquest dissabte i diumenge per l’alt risc d’incendi, a causa de la calor intensa que ha fet les darreres hores a la ciutat i que farà durant les pròximes hores. A això cal sumar-hi la manca de pluja, amb una sequera que fa mesos que s’allarga.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals. En aquest sentit, els set parcs de bombers es mantenen en alerta. L’última vegada que es va posar en marxa aquest mateix pla va ser el mes passat, el juliol, durant la tercera onada de calor a Catalunya, moment en què Barcelona va destinar més bombers a Collserola.

Crida a la màxima precaució

El conjunt de les administracions i institucions fan una crida a la precaució màxima i la col·laboració ciutadana per evitar qualsevol incendi. Cal recordar que Barcelona i 248 municipis més de Catalunya es troben en el nivell 3 del Pla alfa, activat per Protecció Civil, aquest dissabte. Això comporta restriccions i recomanacions en punts com Collserola: prohibit accedir als miradors ni fer esport en aquesta zona. De fet, des del Parc recomanen no anar-hi en cap cas.

A més, al conjunt de Catalunya hi ha vuit parcs naturals tancats aquest 13 d’agost.