Aquesta tarda els serveis de neteja continuaven recollint les restes de l'incendi. Es tracta d'un dels més de 30 assentaments d'immigrants que l'Ajuntament calcula que hi ha al barri del Poblenou. Aquest concretament, fa 2 anys que està ocupat per aquestes famílies, tot i que els veïns asseguren que es tracta d'un problema que ve de lluny. JUAN LISELLA, veí "Hará seis años o algo así que tiraron el edificio abajo. Se fueron instalando distinta gente. De mi parte, y sé que también otros vecinos, les he provisto de la página web donde se les denuncia por el tema de las condiciones de salubridad que afectaban también a nuestro edificio, por tema de ratas y desperdicios." Des de l'Associació de Veïns del Poblenou consideren que s'ha arribat al límit i que la situació és insostenible. I és que el cas d'avui se suma a la llista d'altres incendis produïts en assentaments d'immigrants. El més greu va passar a principis d'abril en aquest solar del carrer de Bilbao, on les flames van causar la mort de 4 persones. L'incendi s'ha produït una setmana abans que l'Associació de Veïns del Poblenou es reuneixi amb l'alcalde Xavier Trias. Els responsables li demanaran que s'el·labori un pla conjunt d'actuació i que es prenguin mesures de xoc per solucionar aquest problema. MANEL ANDREU, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou "El que pensem plantejar i a veure ell què ens diu sobretot són solucions de xoc per a aquesta situació. Habilitar gent que està en aquesta situacions tan precàries en barracons d'una manera provisional. Al Poblenou, insisteixo, que hi ha molts solars buits. Solars que no tenen cap ús. I ens sembla que això podria ser una manera de dignificar la seva situació." Mentre arriba una solució, les 11 persones que estan instal·lades en aquest solar treballaven per tornar a habilitar-lo i poder, així, continuar vivint aquí.

El foc no ha provocat ferits però ha deixat calcinades tres barraques, situades en un espai de propietat privada al districte de Sant Martí. Segons l’Ajuntament, es van atendre 11 persones d’origen romanès, que van acceptar ser reallotjats una nit però van rebutjar qualsevol altra ajuda social. Aquest matí, algunes de les persones desallotjades han tornat al solar a recollir les seves pertinences i han explicat a BTV que l’Ajuntament només els ha ofert allotjament una nit, que han passat en una pensió, però no els ha proposat cap altre tipus d’ajuda.

A l’incendi, que va tenir lloc al número 187 de l’Avinguda d’Icària, s’hi van desplaçar la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

L’incendi posa de manifest l’infrahabitatge al Poblenou

L’Associació de Veïns del Poblenou i diverses entitats de suport a la immigració de Sant Martí van reclamar aquest dijous mesures urgents a l’Ajuntament per resoldre la problemàtica de l’infrahabitatge al districte. Després de diversos episodis d’incendis en barraques al barri, i repetides demandes dels veïns, el consistori es reunirà amb les associacions aquest dijous 21 de maig per definir un pla global d’intervenció. Les propostes són oferir més places en pisos d’acollida o habilitar espais sense ús per estacionar-hi camions i caravanes. Es calcula que al Poblenou hi ha una trentena de solars ocupats.