Són els últims a creuar la línia d'arribada. Això, però, no els preocupa gaire. La d'avui és una cursa en què la competició passa a segon terme. L'objectiu és aconseguir vendre el màxim de dorsals. Cada un costa 5 euros i tots els participants són benvinguts. Amb tot el que es recapti avui, els professors de l'escola l'Arenal del Llevant, en col·laboració amb el projecte solidari de L'AMPA ajudaran una ONG del barri. ANTONIO OTERO, cap d'estudis de l'escola l'Arenal de Llevant: "No és només una organització esportiva, també és una organització solidària que busca sempre les associacions que treballen amb col·lectius del barri que tenen necessitats." MARC BERMEJO: "Per segon any consecutiu l'Escola l'Arenal de Llevant organitza aquesta cursa solidària, potser amb un dels premis més importants, que és ajudar el veí del costat." Aquest matí tots els participants han suat la samarreta per intentar que els veïns més vulnerables del barri visquin en millors condicions. Un dels col·lectius més afectats ara mateix són els subsaharians que viuen en naus industrials abandonades del Poblenou. QUIM ESTIVILL, voluntari de la xarxa Apropem-nos: "La recaptació que surti d'aquí imagino que pot significar els aliments que podem repartir en un mes. Nosaltres en repartim cada setmana, anem per aquests llocs, hi ha una dotzena de pisos i tres quatre naus industrials." Una realitat que no sempre és visible per als més petits de la casa, però que tampoc no ho és per a molts pares. DAVID VERDURA "La verdad es que falta un poco más de información. No nos llega demasiada información y creo que este tipo de eventos son muy buenos para poder ayudar a esta gente que lo necesita." I avui trobada sorpresa amb uns altres esportistes. Aquests avis fan una passejada cada mes per mantenir-se en forma gràcies al projecte La Mina Camina. Sembla que fer esport més enllà de l'objectiu de la competició, guanya cada cop més adeptes.

Aquest matí i per segon any consecutiu, l’escola l’Arenal de Llevant ha organitzat la seva cursa solidària. Una iniciativa dels mestres i dels pares dels alumnes per tal de posar el seu gra de sorra i ajudar els col·lectius en risc d’exclusió.

Cada any el que es recapta va a parar a una ONG diferent. Enguany la xarxa Apropem-nos ha estat la destinatària dels fons. Des de 2001 treballen per ajudar a la immigració del districte de Sant Martí i actualment, un dels grups més necessitats són els subsaharians del Poblenou. Gràcies al Banc dels Aliments i a iniciatives com aquesta aconsegueixen donar cobertura a més de 300 senegalesos. Fer visible aquesta realitat als pares i alumnes és un altre dels objectius de la cursa solidària.