La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dimarts un home per un presumpte delicte de robatori amb força. L’acusen de marcar les portes de diversos pisos amb l’objectiu de saber si estan buits o habitats, per després entrar a robar.

Segons informa l’Ajuntament, la detenció es va iniciar quan els agents patrullaven pel barri de la Sagrada Família i van reconèixer dos homes per haver estat detinguts anteriorment per robatoris amb força. Van iniciar un seguiment i van comprovar que un dels sospitosos viatjava en metro fins al Guinardó.

L’agent va observar com l’home trucava a tots els pisos d’un edifici, entrava al portal i, després de deu minuts, sortia  amb actitud nerviosa. Quan l’agent va entrar-hi, va veure que tres dels pisos tenien marcadors al pany, dos fets amb fil i un amb cola. Es tracta de testimonis que, si ningú introdueix una clau, es mantenen al pany i això permet als lladres saber si el pis està buit.

La Guàrdia Urbana va detenir el sospitós. Durant l’escorcoll, van trobar una agulla allargada utilitzada per introduir els marcadors als panys.