L'aeroport de Barcelona - el Prat és un dels punts principals on els Mossos d'Esquadra han treballat per reduir el transport de viatgers sense autorització. De fet, aquest estiu s'han intensificat les inspeccions a causa de l'augment dels turistes que han arribat a la ciutat a través de l'aeroport. La campanya va començar l'1 de gener d'aquest any i, fins al 31 d'agost, els mossos han efectuat 140 denúncies contra taxis il·legals que operaven a l'aeroport sense permís. La sanció de 4.000 euros per recuperar el vehicle fa que molts taxistes il·legals es facin enrere. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra valoren positivament el treball fet durant aquests mesos. El sector del taxi, en canvi, tot i reconèixer una disminució de falsos taxistes, consideren que els Mossos haurien d'intensificar els esforços a eradicar aquest tipus d'infracció. CRUZ BERMEJO taxista "Sí que se nota, vemos que van parando gente pero va habiendo porque ésto ha venido para quedarse." MANUEL LIBANAS taxista "Se debería incrementar un poco más todo esto." AGUSTÍN SÁNCHEZ taxista "Los días que están aquí sí se nota pero el resto de días, si fuera más intenso sería mejor." Tot i la feina feta, la Divisió de Trànsit de la comissaria general de mobilitat dels Mossos continua treballant en les principals vies de comunicació per frenar aquest tipus d'infraccions.

De les 140 denúncies, 128 es van produir per no tenir l’autorització per a vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i 12 per no tenir l’autorització de servei públic en turisme (VT). Durant tota la campanya s’han immobilitzat 18 vehicles per no portar cap tipus d’autorització, set dels quals durant el període estival.

Durant l’estiu, l’Aeroport de Barcelona – el Prat ha vist com s’hi feien una mitjana de dos controls setmanals per part d’agents especialitzats de la Divisió de Trànsit amb el suport d’inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat en alguns casos.

Des del Sindicat Català del Taxi s’ha assegurat en una entrevista a Barcelona FM que els 4.000 euros de multa per no tenir cap permís és una mesura prou dissuasiva com per evitar que es reincideixi.