L’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’Escola la Flor de Maig, del Poblenou, s’ha concentrat a les portes del Consorci d’Educació de Barcelona, a la plaça d’Urquinaona, poques hores abans que es reuneixi el Consell de Direcció del Consorci d’Educació per ordenar, segons criteris de prioritat, la construcció dels equipaments educatius nous de Barcelona.

Els pares dels alumnes han decidit mobilitzar-se per demanar que es tingui en compte la situació peculiar d’aquesta escola, ja que, al solar on estan actualment, s’hi han de construir l’Institut 22@ i el CEM Can Felipa i consideren que no seria convenient haver de conviure amb el soroll i la pols que poden ocasionar aquestes obres.

Protesten també per la situació del centre, que està en barracons, en espera d’un terreny on edificar-la de forma definitiva. Asseguren que fins ara l’Ajuntament els havia parlat d’un horitzó d’entre quatre i cinc anys, però que ara ha endarrerit la previsió fins al 2029.

Els manifestants també han fet arribar al Consorci altres peticions i demandes, com ara una cuina pròpia, espai per al magatzem, un menjador independent de l’institut, més ombres al pati i la possibilitat de fer un casal d’estiu.