El BCN Memory Center és un centre pioner que, tot i no rebutjar l’ús de fàrmacs, treballa amb tractaments que no utilitzen medicació. Ho fa amb noves tecnologies que permeten recuperar capacitats i sentits després de tenir un ictus. La rehabilitació física i l’estimulació cognitiva i sensorial són la base de la tasca del centre. Amb motiu del Dia Mundial de l’Ictus, que se celebra el 29 d’octubre, hem visitat l’espai.

“Els informes dels psiquiatres consideren que amb les nostres accions hi ha hagut canvis en els pacients i a vegades treuen medicacions que no eren efectives. Només amb el mètode tradicional no s’estava aconseguint resultats”, diu el director del centre, Josep López. D’aquesta manera ha mostrat la importància de la labor del seu projecte. “Tenim un 100 % d’èxit”.

El BCN Memory Center col·labora amb diverses entitats que donen suport a la tasca del centre i que treballen per la millora de la qualitat de vida dels afectats, com és el cas de l’associació Superar l’Ictus Barcelona. El seu vocal, Lluís Maria Creixell, destaca la manca de recursos per part de l’Administració per fer front al tractament d’un pacient que ha tingut un ictus.