Preguntat per la reacció que tindrien si Joaquim Forn, conseller d’Interior destituït pel Govern espanyol, els donés alguna ordre, el portaveu de la USPAC ha dit que de moment no s’ha manifestat, però que en el supòsit  que donés una ordre, la donaria al cap del cos. “Ell hauria de valorar si la compleix o no. Som un cos jeràrquic i ara qui hi ha dalt de tot és el comissari Ferran López”, ha sentenciat Miquel Milagros.

El portaveu del sindicat ha afirmat que no sap quin escenari hi haurà a partir de dilluns però diu que ells hi són i que hi continuaran fent el que saben fer: “Protegir els drets i llibertats dels nostres  ciutadans”. Malgrat tot Milagros ha assegurat que ells creien que “la Generalitat són aquells escollits per la ciutadania, no aquells imposats”. 

Pel que fa a la destitució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero no els va estranyar. “Se l’està investigant per un delicte molt greu. No entrarem a valorar si hi estem d’acord o no” ha sentenciat el portaveu d’USPAC. També ha afirmat que tenien clar que el director general dels Mossos, Pere Soler, seria un dels primers en ser destituïts si s’aplicava el 155. “Ara estem en la incertesa de saber qui ocuparà les seves funcions” ha afegit.

Miquel Milagros ha afirmat que el gran gruix del cos no han notat de moment el control dels Mossos per part del Ministeri de l’Interior. “La situació no és agradable per ningú i volem que s’acabi al més aviat possible, però per a la policia la rutina no varia” ha conclòs el portaveu del sindicat policial.

El Sindicat Autònom de Policia de Mossos lamenta profundament l’aplicació del 155

Per altra banda, El Sindicat Autònom de la Policia (SAP), integrat a la FEPOL, ha enviat un comunicat en què lamenta profundament l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i demana al Ministeri de l’Interior que respecti les competències que fins ara ha tingut atorgades el cos dels Mossos. A més remarca que es tracta d’un escenari no desitjable i defensa la necessitat de buscar solucions polítiques a un conflicte polític.

El sindicat lamenta que aquesta situació estigui afectant de manera directa el cos, de qui destaca la seva professionalitat. El SAP també valora positivament tant la tasca de Josep Lluís Trapero com a major, com l’elecció del comissari Ferran López per substituir-lo.