La marxa l’ha encapçalada una pancarta amb el lema “Tots som Catalunya” i, a banda dels membres de Societat Civil Catalana, també s’han posat al capdavant de la manifestació els dirigents dels partits polítics que s’hi han adherit, Ciutadans, PP i PSC. El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà ha assegurat que “la llei i ara la justícia actuarà i posarà tot el món on l’ha de posar”. Gomà ha dit que la història “els passarà factura”, referint-se a aquells qui han proclamat la República Catalana i que seran “aquella gent que van portar Catalunya a on no volia anar”.

Qui també ha participat als parlaments, com ja ho va fer en l’anterior ocasió, ha estat l’expresident del Parlament Europeu Josep Borrell, que ha titllat de “totalitari absolut” el vicepresident de la Generalitat, destituït pel Govern espanyol, Oriol Junqueras. L’expresident també ha demanat poder votar en les eleccions del 21 de desembre i milers de persones han cridat “votarem”. Borrell s’ha mostrat esperançat que “la justícia farà aviat la seva feina i demanarà responsabilitats a tots els que estan fent aquest mal a Catalunya”.

La manifestació ha transcorregut pel passeig de Gràcia amb moltes banderes espanyoles, però també amb senyeres i banderes europees. Alguns manifestants s’han concentrat abans de la cita per arribar-hi junts, com els que ho han fet des de la plaça d’Artós. La mobilització, convocada per SCC, ha estat festiva, però no hi han faltat crits contra Puigdemont demanant que vagi a la presó. Bona part dels assistents s’han mostrat favorables a les eleccions convocades pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en aplicació de l’article 155.

Cs, PP i PSC participen a la marxa i pensen en les eleccions com a pas següent

Per part del PP, el partit amb més representants a la marxa, hi han assistit el líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol; el delegat del Govern, Enric Millo, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, entre d’altres. El president de Ciutadans, Albert Rivera, i la cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, han encapçalat la comitiva de la formació taronja. Ha estat la formació que més s’ha apropat als manifestants i en moltes ocasions s’han sentit crits de “presidenta, presidenta” adreçats a Arrimadas. També s’hi ha sumat el PSC, aquesta vegada amb la presència a la capçalera del primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín —en l’anterior mobilització hi havia assistit el secretari d’Organtizació del PSC, Salvador Illa.