A finals de febrer d’aquest any es va constituir un grup impulsor per iniciar el procés de transformació de l’entorn del Mercat de Sant Antoni. A través d’un procés de participació extens amb els veïns del barri es van iniciar les negociacions que s’han anat succeint al llarg d’aquest any.

Finalment, les fases d’implantació de la superilla queden dividides en dos. La primera, que iniciarà les obres entre el 6 i 7 de novembre i està prevista perquè finalitzi a la primavera del 2018, consistirà a transformar l’entorn més proper al Mercat de Sant Antoni als carrers de Tamarit i Comte Borrell. La segona fase amb finalització prevista per la primavera de 2019, s’estendrà fins a carrer Calàbria en el cas del carrer Tamarit, i fins a Gran Via en el cas de Comte Borrell. En aquesta fase també s’hi produirà una extensió de les obres del carrer Comte Borrell que començarà a l’altura del carrer Manso i arribarà fins a l’avinguda del Paral·lel.

L’elecció del barri de Sant Antoni ha estat impulsada per “manca d’espai ciutadà” i amb l’objectiu de prioritzar en primera instància el vianant, seguit de les bicicletes, el transport públic i en últim terme, els vehicles. D’aquesta manera i amb la implantació de la supercruïlla als voltants del Mercat, de forma gradual tindran més facilitats per accedir-hi els vianants i moltes menys els vehicles, malgrat que hi haurà zones de càrrega i descàrrega amb control horari per a camions i amb un objectiu merament comercial.

Última fase d’obres del Mercat de Sant Antoni

L’inici de les obres de la Superilla al barri de Sant Antoni coincideix amb la darrera fase de les obres del Mercat de Sant Antoni. Està previst que la remodelació estigui enllestida al primer trimestre del 2018 i la reobertura del mercat fixada per a l’abril. El mercat, una vegada finalitzat el procés de millora de l’equipament, guanyarà prop de 6.000 m2 d’espai públic amb la recuperació de les antigues places del mercat.