Aquest dissabte a la tarda s’han pogut veure prop de mig centenar de vehicles, entre motocicletes i cotxes, circulant pels carrers de la ciutat amb banderes espanyoles i catalanes. La marxa unionista ha començat a la plaça d’Artòs, a Sarrià, i ha acabat al port, on els assistents han homenatjat la policia i els hi han intentat fer entrega d’un obsequi que no han acceptat.

La manifestació ha transcorregut sense problemes, en un ambient festiu i envoltada de càntics, cançons de Manolo Escobar i soroll de clàxons. La reacció dels veïns que veien passar els vehicles ha estat desigual. Alguns aplaudien i cantaven; d’altres, cridaven consignes independentistes o giraven la mirada.

Els únics moments de tensió s’han viscut quan alguns dels manifestants han increpat els veïns que sortien al balcó i hi tenien una estelada. S’han pogut escoltar crits com “què posa el teu DNI?”.

Un cop arribats al port, s’han trobat un grup d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Els han donat les gràcies per la seva feina i alguns els han encaixat les mans, fins i tot fent una salutació militar prèviament. Els organitzadors també han volgut agrair als policies que estiguessin a Catalunya, i els han portat un lot de productes valorat en 500 euros. Els agents no l’han acceptat.