L’Hotel Coronado del Poble-sec, on dissabte es va produir un incendi mortal, està tancat a petició dels Bombers de Barcelona, després que en una inspecció s’hagin detectat deficiències en el sistema d’alarma i d’extintors de l’edifici. L’Ajuntament ja havia anunciat diumenge el tancament de l’hotel per “manca de mesures de seguretat”, com ara que no reunia les condicions d’evacuació mínimes necessàries ni tenia l’escala interior il·luminada.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ara la propietat haurà de fer els condicionaments que se li han demanat i, posteriorment, tècnics del districte de Sants-Montjuïc revisaran les instal·lacions per poder-ne autoritzar la reobertura.

Doble investigació de Mossos i Bombers

Batlle també ha explicat que s’està fent una doble investigació sobre l’incendi en què van resultar ferides nou persones. Una de les investigacions l’encapçala la policia científica dels Mossos d’Esquadra. L’altra, és la revisió tècnica que està fent el cos dels Bombers de Barcelona i els serveis d’inspecció del districte de Sants-Montjuïc.

Clients de l’hotel incendiat escapen del foc saltant per la finestra

El foc es va originar aquest dissabte a la una del migdia en una de les habitacions de l’immoble. Per causes que es desconeixen, el foc es va propagar amb molta rapidesa per la instal·lació. Abans que arribessin els serveis d’emergència, dues persones van decidir escapar de l’hotel saltant per la finestra. Els treballadors i veïns de la zona van col·locar matalassos i sofàs per esmorteir la caiguda.