Segons Marta Ruiz, secretària de la secció sindical de CCOO del Parc de Salut Mar, fa dues setmanes l’empresa va informar que necessitava 3 M € per aconseguir equilibri pressupostari i, per aconseguir-los, proposaven acomiadaments motivats de treballadors fixos i la retallada del 50% de la paga extra de Nadal.

El Comitè d’Empresa ha mostrat la disconformitat total respecte a la proposta del Parc de Salut Mar, que, segons els treballadors, incompleix el conveni laboral vigent fins a finals de 2014. Per aquesta raó els treballadors han explicat que “no seguirem negociant res” que suposi una rebaixa salarial i no descarten cap acció, “incloses aturades”.

Els treballadors xifren l’esforç que ha hagut de fer la plantilla en un 12% mentre que, segons el comitè, l’empresa només ha reduït un 7% del pressupost total. Per això critiquen que la plantilla ha fet cinc punts més d’esforç que l’empresa, tenint en compte que ja treballen amb un conveni auster.

Deute històric de CatSalut

D’altra banda, segons dades del Comitè d’Empresa, el Servei Català de la Salut deu més de 42 M € al Parc de Salut Mar per serveis prestats. Un forat que ha obligat l’empresa a endeutar-se i a haver de pagar, actualment, 7 M € anuals en concepte d’interessos.

Unes xifres que es critiquen des del Comitè d’Empresa, que demana que la direcció que busqui noves vies de recerca de recursos que no recaiguin en els treballadors i que passin per exigir el deute pendent i renegociar un millor concert.

Les noves urgències, paral·litzades

Un altre tema que s’ha denunciat aquest matí és que les obres del nou edifici d’urgències de l’Hospital de Mar, que han suposat una despesa de 27 M €, estan aturades i l’immoble s’està degradant perquè està situat a l’intempèrie, a prop del mar, una situació que els treballadors titllen de “lamentable” tenint en compte, a més, que l’Hospital del Mar té actualment “unes urgències indignes”, afirmen.
Tot i que des del sindicat Metges de Catalunya es demana més implicació de l’Ajuntament, que té un 40% de presència al consell d’administració, des de CCOO afirmen que el consistori té tots els deutes sanejats i que la batuta l’ha de prendre la Generalitat, que és qui té el deute més gran amb l’empresa.

L’Hospital del Mar , que forma part del Consorci MAR Parc de Salut de Barcelona, atén una població de 350.000 barcelonins.