L’Ateneu Popular la Flor de Maig ha organitzat aquest diumenge un homenatge a Arcadi Oliveres. L’activista hi havia passat moltes hores participant en xerrades i activitats del centre. Expliquen que sempre estava disposat a formar part de tot el que estigués relacionat amb la reflexió i el pensament crític. I que “feia pensar el públic, replantejar-se el tipus de societat que volien, i com funcionen els governs”, cada vegada que parlava.

Reflexions per recordar Oliveres

Precisament, l’exterior de l’Ateneu ha estat el lloc escollit per l’homenatge. Amb les cadires posades enmig del carrer mirant un escenari sobri, els assistents han escoltat textos del mateix Arcadi, cançons i reflexions de familiars, amics i companys que el coneixien bé. Els escrits que s’han llegit han fet referència sobretot a la seva vessant més pacifista i a la claredat amb què explicava el que pensava. En vida, va posar el focus en la inversió armamentística del govern. “No es pot fer una base militar i passar-ho per obres públiques, ni es pot fer un avió de combat i passar-ho per Indústria”, deia Oliveres.

La despesa militar és el doble del que ens diu el govern.”
Arcadi Oliveras

Va morir fa dos mesos d’un càncer de pàncrees

Al febrer se li va diagnosticar un càncer de pàncrees i el seu entorn es va organitzar per obrir una pàgina web. La intenció era que tot aquell qui ho volgués pogués acomiadar-se de l’Arcadi Oliveres, que va morir el passat sis d’abril.