Barcelona ha viscut una nova nit d’aglomeracions i botellades des de la fi del toc de queda, ara fa tres setmanes. L’operació conjunta de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ha desallotjat 3.495 persones que estaven participant en botellades en diversos punts de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra han detingut una persona per resistència a l’autoritat, i han denunciat 25 persones per incomplir les mesures covid, 38 per consumir alcohol a la via pública i vuit per incompliment de la llei de seguretat ciutadana.

Les concentracions més nombroses han estat al passeig del Born i a la platja de Sant Miquel. Aquests dos espais de la ciutat són punts calents en les darreres setmanes pel que fa a aglomeracions. La majoria de les persones que s’hi han aplegat són turistes, molts de França, que volen sortir de festa. “A França les lleis són més dures i venim a Espanya a passar-ho bé”, explica un noi, mentre que un altre detalla que “hi ha una gran festa a Barcelona i això no ho tenim a França”.

La majoria de les persones congregades no duen la mascareta posada ni respecten la distància de seguretat. De fet, agents de la Guàrdia Urbana recorren amunt i avall el passeig del Born recordant que és obligatori dur la mascareta posada. Aquest ha estat el primer dissabte amb bars i restaurants oberts fins a la mitjanit, després de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A les 12 de la nit, bars i restaurants del Born han abaixat la persiana i, un quart d’hora després, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han demanat per megafonia als congregats que marxessin. Com que l’aglomeració no s’ha dissolt, els cossos policials —amb el reforç dels antiavalots— s’han preparat per desallotjar el passeig. Ha estat en aquest moment quan un noi s’ha estirat a terra per barrar el pas als agents i impedir el desallotjament. Tot i això, minuts més tard la primera línia policial l’ha esquivat i altres agents l’han immobilitzat.

Menys persones a la platja que dissabte passat

A la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta, les persones que s’han aplegat a la sorra per fer botellades es poden comptar per centenars. Tot i això, fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que són menys que dissabte passat, quan es van desallotjar 2.000 persones d’aquest punt del litoral barceloní. Tot i això, han assenyalat que la xifra ha estat lleugerament superior que la d’aquest divendres a la nit.

A la una de la matinada, la policia ha iniciat el desallotjament de la platja, dirigint els congregats cap al passeig de Joan de Borbó i situant vehicles als accessos dels carrerons per evitar que algunes persones accedissin a l’interior de la Barceloneta. Els veïns del barri asseguren que la situació “és insostenible” i proposen tancar les platges per posar fi a les botellades.