Imatge d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

Aquesta setmana, els Mossos d’Esquadra van detenir un home multireincident, de 42 anys, com a presumpte autor d’un robatori amb força en un domicili del carrer de Balmes, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. El lladre es va emportar objectes i joies valorades en 10.000 euros.

Els Mossos d’Esquadra van poder identificar el presumpte lladre, del qual consten 14 antecedents per robatoris similars. L’home, que va sortir de presó el mes de desembre, actuava sol. Feia una recerca d’habitatges de persones que estiguessin passant uns dies fora de la ciutat per aprofitar la seva absència. Uns dies després del robatori, els investigadors van esbrinar que el presumpte lladre vivia en un pis situat al carrer de la Marina, a Barcelona, i el 18 de maig el van detenir.

Un cop detingut, el jutge va autoritzar la policia a fer una entrada i escorcoll al seu domicili, on es van poder recuperar els objectes sostrets en el robatori al carrer de Balmes: 4.700 euros en bitllets i un rellotge valorat en 3.000 euros, a més d’altres joies. Precisament, ara els Mossos investiguen la procedència d’aquestes joies, per tal de saber si l’home ha fet altres robatoris d’ençà que va sortir de la presó al desembre.

El detingut ja ha ingressat a la presó, després d’haver passat a disposició judicial.

Els Mossos també detenen dues persones per temptativa de robatori

Al mateix dia, els Mossos d’Esquadra també van detenir dues persones com a presumptes autors d’un robatori amb força en grau de temptativa. Els Mossos van ser alertats d’un possible robatori al carrer de Poesia i, quan van arribar, es van trobar dues persones a l’escala que no els van saber respondre si eren veïns de la finca.

Els Mossos d’Esquadra els van identificar, i van descobrir que a un d’ells li constava 11 antecedents per robatoris. Posteriorment, els Mossos d’Esquadra van comprovar que a l’edifici hi havia, almenys en un pis, els marcadors de plàstic que alguns lladres utilitzen per saber si no hi ha ningú i poder entrar a robar.