Veure animals salvatges a Barcelona ja s’ha convertit en un fet força habitual si pensem, especialment en els porcs senglars. Ara bé, el que ja no és gaire recurrent és trobar-se enmig del carrer una guineu. I això és el que va passar aquest dimecres a la tarda al barri de Sant Gervasi – Bonanova. Una veïna va poder gravar amb el seu telèfon l’animal, a tocar del parc dels Maduixers, entre els carrers de Josep Garí i Comte de Sert.

La noia, Vania Navarro, ha explicat a betevé que tot va passar molt ràpid. Eren dos quarts de set de la tarda i ella es dirigia a fer esport. De cop, va veure l’animal. Explica que la guineu no estava nerviosa i que li va donar temps a treure el telèfon mòbil de la bossa i enregistrar el moment en que l’animal va creuar el carrer. Era una hora en què hi havia poca gent a la zona, però la presència de l’exemplar va sorprendre els pocs vianants que en van ser testimonis.

Una guineu, maldecap de veïns de Vallvidrera

L’estiu de l’any passat una guineu —i no sabem si és la mateixa— va generar molts maldecaps a alguns veïns de Vallvidrera que tenen animals a casa. La guineu es menjava els cabrits i les gallines. En aquell moment, el consorci del Parc Natural de Collserola va afirmar que es tractava d’un cas aïllat i que per ara no es tenen indicis que les guineus s’hagin habituat a l’entorn urbà.

L’expert en fauna salvatge de la Universitat de Barcelona, Jaume Badia, va apuntar, però que la guineu és una espècie oportunista i no és estrany que freqüenti amb facilitat les àrees semiurbanes i rurals, i fins i tot zones estrictament urbanes.