Foto: ACN

(ACN / Redacció) Un centenar de policies nacionals i guàrdies civils, amb un centenar de persones més de suport, han protestat aquest divendres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona contra el processament dels agents que van actuar l’1-O del 2017 i l’octubre del 2019. També han criticat la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes catalans. Convocats pel Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), els concentrats han criticat que es processi els agents, i en canvi es pugui amnistiar els manifestants detinguts. A la concentració hi han assistit dirigents del PP, Vox i Cs, que han criticat el pacte entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

La concentració s’ha fet aquest divendres coincidint amb la citació al jutjat de sis policies nacionals investigats per vexacions a una detinguda l’octubre del 2019 en els aldarulls de la plaça d’Urquinaona, després de la sentència del Tribunal Suprem. Cap d’ells ha declarat, però l’1 de desembre estan citats alguns d’ells altre cop, a banda de set policies més.

Detinguda 13 hores, segons l’acusació particular

L’acusació particular assegura que la noia va estar detinguda 13 hores sense comunicar-se ni als seus familiars ni al Col·legi de l’Advocacia, entre les 6 de la tarda del 18 d’octubre i les 8 del matí del dia següent, mentre que el màxim legal són 8 hores. Això va angoixar molt la seva família, que va estar trucant a diversos hospitals per si li havia passat alguna cosa sense obtenir resposta.

A més, durant l’estada a comissaria a ella i a una altra detinguda els van fer apujar els pantalons i cordar les sabates als detinguts homes. Igualment, la noia assegura que un dels agents, li va posar un cúter al coll i li va dir que ella podria ser la primera morta d’un dels dos bàndols. Els agents investigats són membres de la unitat d’antiavalots UIP. La defensa de la noia acusa els policies de delictes contra la integritat moral, vexacions i abusos.