Uns 150 membres de la comunitat xinesa resident a Barcelona s’han concentrat aquest divendres al matí al Port Olímpic on diumenge passat va morir un jove d’origen xinès arran d’una baralla. Els concentrats portaven roses blanques que han dipositat formant un cor davant de la foto de la víctima, Guoling Cheng. A la concentració també han ensenyat cartells en què han reclamat que es faci justícia.

Concentració xinesos per la mort del Port Olímpic

El president de l’associació d’empresaris de Wenzhou (d’on era el jove), Yongshu Zhang, ha demanat que aquest crim no quedi impune, i també ha reclamat més seguretat a Barcelona. Segons Zhang no pot ser que un jove surti a prendre una copa per divertir-se i rebi una pallissa que li acabi costant la vida.

Els fets van passar la matinada de diumenge 28 de juliol. La víctima va discutir dins d’una discoteca amb un grup de persones de nacionalitat russa, que van iniciar la baralla un cop al carrer. El jove va ser traslladat, juntament amb un altre ferit, a l’Hospital Clínic on va morir poc després. La mort de Guoling Cheng ha estat el detonant del dispositiu policial que s’ha posat en marxa al Port Olímpic i a la façana marítima que es mantindrà durant tot l’estiu.