La vintena d'exemplars de peiot que fins ahir hi havia en aquesta floristeria de la Rambla ja no hi eren aquest matí. La Guàrdia Urbana se'ls ha emportat perquè es tracta d'una planta al·lucinògena. JOAN SIMON PALLISÉ, expert en plantes tòxiques de la UB "Conté la mescalina, és un potent al·lucinogen semblant a l'LSD i es consumeix com una droga de disseny per a segons quin tipus de festes. Com que és un cactus és en floristeries, aquí és on surt el problema de si és lícit o no." En la venda de plantes tòxiques com el peiot existeix un buit legal. Des de l'any 2004, hi ha una llei que restringeix la venda de tota una sèrie d'espècies per la seva toxicitat, encara que sí que està permès si es comercialitza com a plana ornamental, i no per al consum. JOAN SIMON PALLISÉ, expert en plantes tòxiques de la UB "Normalment un cactus triga entre 20 i 30 anys... El creixement és més ràpid però a canvi la quantitat és menor." La propietària de la floristeria afectada ha explicat a BTV que compra el peiot al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Vilassar de Mar i que si la llei ho permet, seguirà venent-ne a la seva parada.

La vintena d’exemplars de peiot que aquest cap de setmana hi havia en una floristeria de la Rambla ja no hi eren aquest dilluns al matí. La Guàrdia Urbana se’ls ha emportat perquè es tracta d’una planta al·lucinògena que conté la mescalina, és un al·lucinogen potent semblant a l’LSD i que es consumeix com una droga de disseny.

Actualment, en la venda de plantes tòxiques com el peiot existeix un buit legal ja que des de l’any 2004, hi ha una llei que restringeix la venda de tota una sèrie d’espècies per la seva toxicitat, encara que sí que està permès si es comercialitza com a plana ornamental, i no per al consum.

La propietària de la floristeria afectada ha explicat a BTV que compra el peiot al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Vilassar de Mar i que, si la llei ho permet, seguirà venent-ne a la seva parada.