És la imatge d'aquests dies. Desenes de pares es concentren a les portes de les escoles per conèixer tots els detalls. A més de visitar les instal·lacions pesa i molt el projecte de cada centre i els alumnes que hi hagi. Una selecció important que omple de neguit els pares i mares. CARME IBOR "Cada dia amb més qüestions i més dubtes, amb tota la pressió de saber que estàs prenent una decisió importantíssima per al teu fill. I a l'hora de visitar el centre, en què es fixen? MAR MATARÍN "Es una mezcla de todo, te fijas en las instalaciones, en el proyecto,yo quiero que trabajen por proyectos y además en el inglés, que es muy importante. MARI ÀNGELS COMPANYS, directora de l'Escola Alexandre Galí "Sobretot els hi agrada veure instal·lacions, llum, el projecte els hi expliquem, el que ens caracteritza com a escola." El curs que ve arrenca amb dos escoles noves a la ciutat i un nombre de places similar a l'any passat. Els experts aconsellen afrontar la selecció amb calma, sabent que el nen no pot quedar-se sense plaça, tot i que no sigui la que inicialment els pares vulguin. Per això, la FaPaC recomana informar-se bé. ALBERT RIERA, president de la FaPaC a Barcelona "Que hem de valorar? El projecte educatiu del centre. Ens hem de patejar el terreny, veure les escoles, demanar el projecte educatiu als directors, mirar passadissos escoles que donen molta informació de com és una escola. " I així ho fan, els passadissos i les aules s'obren als pares que no dubten a preguntar fins a l'últim detall. "I tu et quedes a dinar? Sí. I està bo? Sí." Els pares no són els únics que avaluen les escoles, també ho fan els futurs alumnes. Els pares i mares s'enfronten a unes setmanes intenses de feina. Un cop acabin les visites al centre, podran presentar la sol·licitud a l'escola escollida entre el 30 de març al 7 d'abril, però no serà fins al 20 de maig que sabran si han estat admesos al centre. Iniciaran llavors un període de preinscripció entre el 13 i el 17 de juny.

Més de 13.000 nens de P3 s’incorporaran el proper setembre a les escoles de la ciutat. Per això, fa unes setmanes que els pares i mares fan un intensiu per trobar el centre ideal. Sovint és un procés carregat de nervis, però des de la FaPaC recomanen afrontar-ho amb calma i recorden el bon nivell educatiu de tots els centres de Barcelona.

Des de la FaPaC fan una sèrie de recomanacions, per exemple insten els pares a recollir tota la informació possible per valorar els diferents projectes educatius que hi ha. I aconsellen visitar els centres i fer les preguntes als mestres per conèixer el projecte educatiu. Per acabar de donar una empenta, els centres ofereixen xerrades i visites guiades durant el període de portes obertes, que es fa les setmanes prèvies a la preinscripció. A través d’aquest enllaç es poden consultar els horaris per visitar cada escola i institut.

Pel que fa al calendari de preinscripció, els alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària, ho hauran de fer entre el 30 de març i el 7 d’abril, i la publicació d’admesos a cada centre serà a partir del 20 de març. S’obre llavors un període de matriculació entre el 13 i el 17 de juny.

D’altra banda, el període de preinscripció per als ensenyaments professionals de música i dansa va des del 30 de març fins al 15 d’abril. Un més després, del 2 al 13 de maig, serà el torn de les escoles bressol i les llars d’infants.

Tota la informació relacionada amb el procés de preinscripció i de matriculació es pot consultar a través del web del Consorci d’Educació de Barcelona.