Martí Que Quer, esportista i pescador experimentat, va sortir la setmana passada de bon matí a plantar les canyes en alguna cala de la Costa Brava. Abans de les 8 h va enviar un missatge de WhatsApp a la seva dona per dir que era a Cala Marquesa, al municipi de Palafrugell. A mig matí, ella li va enviar un altre missatge que ell va veure, però no va respondre.

A partir del migdia, la família va mirar de contactar amb ell però mai no ho va aconseguir, així que al vespre van denunciar la desaparició als Mossos d’Esquadra i va començar la recerca. Prop de la zona, els equips de rescat hi van localitzar els estris de pescar i el vehicle d’en Martí estacionat. Durant tota aquesta setmana, efectius dels Mossos i del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han rastrejat tota la zona per terra, mar i aire, amb l’ajuda de barques i helicòpters. Però no n’han trobat cap rastre.

Ahir, molts amics, familiars i coneguts de Martí Que van desplaçar-se a la zona per mirar de col·laborar amb les tasques de recerca, però el mal estat de la mar i el fort vent que bufava a la zona ho van impedir. Els Mossos i dues dotacions dels bombers sí que van resseguir, al matí, tota la zona costanera per terra, mentre l’helicòpter amb membres del GRAE ho feia per l’aire fins a Sant Feliu de Guíxols, sense resultats.

Avui els bombers i els Mossos han suspès definitivament les tasques de recerca, per les nul·les possibilitats de trobar viu Martí Que. De fet, l’helicòpter només ha sortit per localitzar els voluntaris que s’hagin pogut llançar a buscar-lo i comunicar-los que la recerca ha acabat i advertir-los que l’accés a molts racons d’aquesta zona costanera pot ser perillós. De fet, el fort vent i la mala mar són segurament els culpables de la desaparició de Martí Que Quer, un pare de 43 anys molt vinculat als barris de la Sagrera i del Camp de l’Arpa, on havia viscut.