L’Ajuntament va ampliar fa pocs dies el parc d’habitatge públic i ja en disposa d’un total de 455. Carlos Macías, portaveu de la PAH, ha celebrat aquesta ampliació però assegura que “hem d’anar per a totes”. Reclama en aquest sentit la cessió obligatòria de 2.591 pisos a Barcelona que encara tenen les entitats bancàries. Segons ha dit, el BBVA és qui en té més, un miler, i encara no n’ha entregat cap. Per contra, Macías afirma que durant els darrers mesos n’han venut uns 66.

El portaveu de la PAH admet que el consistori està fent bona feina en polítiques d’habitatge ja que, admet, durant els darrers anys només s’havia ampliat el parc d’habitatge públic en 33 pisos i només en els darrers vuit mesos ja n’hi ha 455. També ha valorat positivament que hi hagi un representant de l’Ajuntament en cada desnonament que es fa, i que s’hagi destinat una partida de diners a l’ajuda de famílies amb pocs ingressos. Macías ha explicat que, segons dades del Consell General del Poder Judicial, durant el tercer trimestre de 2015 es van realitzar 10.000 desnonaments a la província de Barcelona i a la ciutat, diu, n’hi ha cada setmana.

Macías ha informat que més de la meitat de desnonaments que es fan són per impagament del lloguer, el qual, apunta, és molt elevat (727 euros de mitjana a la ciutat). Des de la PAH exigeixen canvis en la Llei d’arrendaments urbans perquè si no a Barcelona “només podrà viure gent rica”.