surfista platja

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat dos surfistes per desobeir l’ordre de sortir de l’aigua en ple temporal de mar de la borrasca Blas. Segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar betevé, aquest dimecres al matí agents de la Guàrdia Urbana van requerir als surfistes que estaven practicant esport que sortissin del mar perquè onejava la bandera vermella i, a més, estava activat en fase d’alerta el Pla d’actuació d’emergència municipal per mal estat de la mar.

Inicialment, els dos surfistes denunciats van sortir de l’aigua, però immediatament després hi van tornar a entrar davant la presència dels agents de la policia. Els surfistes al·leguen que, tot i haver-hi bandera vermella, no se’ls pot tractar com els banyistes, perquè ells són esportistes i, precisament, amb mala mar és quan hi ha millors condicions per fer surf.

La Guàrdia Urbana és competent per desallotjar el mar si hi ha risc

L’Ajuntament recorda que quan està activat el Pla d’actuació d’emergència per mal estat de la mar cal estar especialment atent a les pràctiques aquàtiques dins de l’aigua. En aquestes situacions, el pla explicita que els agents de la Guàrdia Urbana són competents per desallotjar el mar si consideren que hi ha risc per les persones, independentment de si estan fent-hi esport o no.