Foto: Laura Guerrero

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, analitzarà i avaluarà l’estat de les diferents instal·lacions i comissaries que té la Guàrdia Urbana a la ciutat. En total, Bondia visitarà, entre els mesos de novembre i desembre, 12 infraestructures: les 10 unitats territorials (una per districte), la seu de la Divisió Policial de Trànsit de la Zona Franca i la sala conjunta de comandament de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra al carrer de Lleida.

Informe d’avaluació

La primera visita tenia previst fer-la aquest mateix dijous a la Divisió Policial de Trànsit a la Zona Franca. Segons detalla en un comunicat, “la Sindicatura de Greuges de Barcelona és coneixedora que en aquesta dependència policial es custodien persones detingudes sota la responsabilitat de la Guàrdia Urbana i, per tant, podrà analitzar en primera
persona quin és l’estat de les cel·les i les infraestructures destinades a la custòdia d’aquestes persones”. Bondia anirà acompanyat de membres del seu equip i d’un professional de l’advocacia.

L’objectiu és elaborar un informe d’avaluació per comprovar la “idoneïtat” de les instal·lacions, tant per als treballadors (els agents) com per als usuaris.