El primer dia feiner en el nou espai d'oci i esport de Glòries s'ha omplert, sobretot, de famílies amb nens. Hi han jugat a saltar, córrer, penjar-se de la tirolina o fer voltes com baldufes. L'única manera de tenir-los entretinguts si no hi ha escola. "Abans anàvem a altres llocs, però aquí està molt bé perquè hi ha coses per als nens de totes les edats. Els més petits poden jugar aquí, i els més grans allà." "Entre els espais amb més demanda, les pistes de bàsquet. Molts adolescents han aprofitat que aquests dies no hi ha classes amb motiu de la Setmana Santa per venir a fer esport." "Ens agrada jugar a bàsquet i abans anàvem al parc del Clot. Avui hem vingut aquí per primera vegada i està molt bé, la veritat. Jo ara m'he cansat una mica i m'he assegut aquí a mirar com juguen." I a banda de la gent del barri, turistes que intenten agafar la torre Agbar, i alguns corredors que han vingut a donar un cop d'ull. "Nosaltres som de Gràcia, i com que sabíem que això era nou, hem vingut a veure-ho. Està molt bé que es fomenti l'esport en espais com aquest, i per a nosaltres també hi ha una zona d'exercicis allà al final que per fer força, ens va bé." La unitat muntada de la Guàrdia Urbana segueix patrullant les Glòries els dies de mercat als Encants. Per evitar la venda ambulant i de pas, donar lliçons de civisme. I entre tanta gent, encara hi ha lloc per trobar un espai d'intimitat on deixar-se anar. "Yo tengo los niños por allí jugando y me he puesto aquí con los auriculares a bailar a mi rollo, para hacer deporte." El parc també atreu la gent gran del barri, que hi passeja tranquil·lament, en solitari o amb les mascotes. A més, sempre s'hi pot descansar un moment, si el trajecte del súper cap a casa es fa massa llarg.

Després de la inauguració de dissabte passat del cantó muntanya de la plaça de les Glòries, aquest dilluns ha continuat l’activitat, sobretot amb nens que fan vacances per Setmana Santa. Les àrees amb més èxit han estat el parc infantil i també les pistes de bàsquet, on molts adolescents han aprofitat per jugar durant hores. També s’han pogut veure esportistes recorrent les pistes d’atletisme. “Està molt bé que es fomenti l’esport en espais com aquest, i per a nosaltres també hi ha una zona d’exercicis allà al final que ens va bé”, ha comentat un corredor que és veí de Gràcia.

Però molts dels visitants a la plaça són el barri i dels entorns, i avui han canviat el Parc de l’Estació del Nord o el Parc del Clot per trepitjar les noves Glòries. Els visitants han destacat l’amplitud del parc i les diferents àrees de què disposa. La Guàrdia Urbana muntada amb cavalls també ha fet acte de presència, amb la intenció d’evitar la venda ambulant els dies de mercat als Encants Vells.