Guàrdia urbana al metro de Liceu

(ACN) Una vintena de manters han travessat les vies a l’andana del metro de Liceu i han obligat amb l’acció a aturar un comboi aquest divendres poc abans de les quatre de la tarda. TMB ha confirmat el fet a l’ACN i ha explicat que l’acció no ha provocat demores en el servei, per bé que ha obligat a activar el protocol de persones a les vies. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat que els venedors ambulants han baixat a l’estació fugint a l’exterior de la Guàrdia Urbana, que no els ha perseguit, precisament, per evitar situacions de risc. Després, i a petició de TMB, agents del cos de seguretat local sí que han baixat fins a l’andana en el marc del protocol activat. L’acció no ha provocat ferits, però sí que ha causat angoixa entre els usuaris.

Protocol per presència de persones a les vies

Tot plegat ha tingut lloc poc abans de les quatre, quan entre quinze i vint manters han baixat al metro per la boca en sentit mar. Alguns dels individus han creuat les vies pel túnel, just en el moment que arribava el metro a l’andana cantó muntanya.

El conductor del comboi ha tocat la botzina i ha aturat els vagons una mica abans del que seria habitual, per evitar situacions de risc. En aquest moment d’incertesa, la resta de manters que eren a l’altra andana han aprofitat i han creuat les vies com els primers companys.

Temor que arribés un altre comboi

Testimonis de l’incident han explicat a l’ACN que tot el succés ha durat uns pocs minuts, que s’han viscut amb angoixa davant del temor que arribés un altre comboi i atropellés algun dels individus. De fet, davant d’aquesta situació TMB ha activat el protocol de persones a les vies.

Un cop tots han travessat les vies, alguns han intentat pujar al metro que havia arribat en primer terme i que s’ha aturat abans del compte. No queda clar, però, si han aconseguit pujar-hi o no, però el grup ha desaparegut de l’indret.

A partir d’aquí, els usuaris han pujat al comboi, que ha tancat les portes i semblava que havia d’iniciar recorregut. Després, però, han estat avisats per megafonia que havien de desallotjar els vagons, moment en què han arribat vigilants privats i agents de la Guàrdia Urbana en el marc de l’activació del protocol de persones a les vies. Finalment aquest comboi ha marxat buit i els usuaris han hagut d’esperar al següent, que ha arribat a l’hora prevista, atès que l’incident no ha obligat a alterar el servei.