mesquita japo

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat aquest dijous la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemnava a 11 anys de presó un home per haver-ne mort un altre a ganivetades després de discutir per un deute econòmic. El condemnat, després, va deixar el cadàver en un pis del passeig de Maragall en què havia viscut fins uns dies abans però del qual no havia tornat les claus, de manera que la policia no va trobar el cos fins gairebé un mes després.

La sentència ratifica que el 16 de octubre del 2020 l’acusat va citar la víctima al pis, que ja estava buit perquè uns dies abans s’havia traslladat a un altre habitatge de la mateixa finca. Entre les 21 i les 22 h van discutir “per un deute que tenia el visitant amb l’acusat” i, finalment, el va atacar amb un ganivet de 15 centímetres, cosa que li va provocar la mort.

Va deixar el cadàver al pis i hi va tornar uns dies després

L’home va deixar el cadàver allà mateix i, com que conservava les claus del pis, hi va tornat uns dies després a netejar i “manipular el cadàver, tot posant el cap i les cames en bosses” d’escombraries. Segons la sentència, tenia intenció de desfer-se del cos, però no ho va poder fer perquè el 27 d’octubre va ser detingut com a sospitós de diversos robatoris, motiu pel quan va ingressar a la presó de manera provisional.

Els Mossos d’Esquadra no van trobar el cadàver fins a gairebé un mes després, el 10 de novembre, després de rebre l’avís d’una veïna per la pudor que sortia del pis.