Gran Recapte d'Aliments 2022

(ACN/Redacció) La quinzena edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments ha assolit una recaptació de 5.293.517 euros a la fi de la campanya, tancada oficialment el 15 de desembre. La xifra prové tant de les donacions econòmiques, que superen el milió d’euros, com del valor dels aliments recollits a les quatre demarcacions catalanes, entre els quals hi havia ampolles d’oli, brics de llet, paquets de pasta, llegums i arròs, entre altres.

L’entitat destaca l’esforç malgrat l’escenari econòmic

L’objectiu d’aquest any era assolir més de sis milions de euros, però finalment, l’import ha estat superior als 4,6 milions de l’any passat, en part a causa de l’efecte de la inflació. En aquest sentit, l’entitat destaca precisament “l’esforç” que han fet les persones que han fet donatius “malgrat l’actual escenari econòmic”. Al mateix temps, el Banc dels Aliments ressalta que enguany han aconseguit mobilitzar més de 21.600 voluntaris.

Comença el Gran Recapte 2023 als mercats i supermercats, amb l’objectiu de recollir 2 T d’aliments
L’acció també s’allargarà dissabte, 25 de novembre, i es necessiten productes bàsics com oli, llegums, llet, arròs i pasta, entre d’altres

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha ressaltat que “un any més, la campanya del Gran Recapte aconsegueix conscienciar la ciutadania que la pobresa del nostre entorn afecta una quantitat important de persones”. L’entitat assegura en un comunicat que les donacions econòmiques han quedat per sota dels objectius marcats, però també valora cadascuna de les aportacions tenint en compte el context inflacionista.